Печената тиква лесно може да се превърне от вкусен десерт в основно ястие. Днес ще ви предложим една изкушаваща рецепта за печена тиква с орехи, канела, сирене и мед, която може да бъде както страхотна гарнитура, така и лек обяд.
Необходими продукти:
1/2 тиква, обелена и нарязана на кубчета
2 с.л. зехтин
1 ч.л. мед
1 ч.л. канела
1 ч.л. морска сол
1/4 чаша орехи, леко препечени
50 гр. Сирене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 185 градуса и подредете тиквата в тава, покрита с хартия за печене.
Разбъркайте заедно зехтина и меда. Намажете сместа върху тиквата, след което поръсете с канелата. Разбъркайте леко с ръце, след което поръсете и морската сол.
Печете за 30-35 минути до златисто.След това поръсете с леко препечените орехи и сиренето. По желание може да добавите тиквата към зелена салата.