Тиквен пай със сладко от ягоди


Тиквен пай със сладко от ягоди
Снимка: harryandlexy.com

С тиква се получават доста вкусни десерти, които са истински пир за сетивата. Тази рецепта не е съвсем класическа, тъй като съдържа и сладко от ягоди, но комбинацията е доста приятна и ненатрапчива.

Необходими продукти:

за основата:

250 гр брашно

200 гр краве масло

1 ч.л. захар

щипка сол

За плънката:

500 гр тиква

100 гр сладко от ягоди

100 мл сладкарска сметана

100 мл прясно мляко

100 гр кафява захар

2 големи яйца

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. джинджифил

Гарнитура по желание:

Бита сметана

Начин на приготвяне:

Смесете брашното и размекнатото на стайна температура масло. Добавете солта и захарта и омесете добре. Оформете тестото за пай на топка и го оставете в хладилника за около 20 минути да стегне.

Когато го извадите от хладилника, го разточете и покрийте намазненото дъно на формата за печене. Сложете го в предварително загрята на 180°C фурна, печете около 10-ина минути и го оставете да изстине. Тиква

Направете плънката: обелете и почистете тиквата от семките. Сварете я, пюрирайте и оставете върху сито да се отцеди добре от водата (поне 20-тина минути).

Добавете сладкото от ягоди и пюрирайте отново.

В купа разбийте яйцата и захарта и подправете с канелата и джинджифила. Добавете тиквеното пюре, сметаната и млякото и разбийте до получаването на пухкав крем. Плънка за тиквен пай

Изсипете плънката в изстиналата основа и печете около 15-20 минути на 180°C.

Може да поднесете тиквения пай с бита сметана.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама