Печен карфиол с чесън


Печен карфиол с чесън
Снимка: iStock/Guliver

Тази рецепта е изключително лесна, а съдържа и чесън, който има много ползи за организма ни, сред които засилване на имунитета. 

Необходими продукти:

1 глава карфиол (около 1 кг), нарязана на розички

5-6 скилидки чесън

6 супени лъжици зехтин

1 връзка прясно нарязан магданоз

1/2 чаена лъжица прясно настъргана лимонова кора

2 супени лъжици лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. В тава поставете хартия за печене и наредете карфиола, обелените скилидки чесън и полейте с 4 супени лъжици зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете около 25-30 минути, до лек златист цвят.

Междувременно - в пасатор сложете магданоза, лимоновия сок и останалия зехтин. На вкус подправете със сол и черен пипер, след което много добре пасирайте.

Когато карфиолът е готов, извадете от фурната и залейте с лимоновата смес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама