Тази рецепта е изключително лесна, а съдържа и чесън, който има много ползи за организма ни, сред които засилване на имунитета.
Необходими продукти:
1 глава карфиол (около 1 кг), нарязана на розички
5-6 скилидки чесън
6 супени лъжици зехтин
1 връзка прясно нарязан магданоз
1/2 чаена лъжица прясно настъргана лимонова кора
2 супени лъжици лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. В тава поставете хартия за печене и наредете карфиола, обелените скилидки чесън и полейте с 4 супени лъжици зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
Печете около 25-30 минути, до лек златист цвят.
Междувременно - в пасатор сложете магданоза, лимоновия сок и останалия зехтин. На вкус подправете със сол и черен пипер, след което много добре пасирайте.
Когато карфиолът е готов, извадете от фурната и залейте с лимоновата смес.