Пай с горски плодове и нектарини


Пай с горски плодове и нектарини
Снимка: foodieboulevard.com

В сезона на пресните плодове, тази рецепта е идеалният летен десерт.

Необходими продукти:

400г извара (или рикота)

1 банан

100 мл подсладител по желание (кленов сироп, агаве, петмез и тн)

4 яйца

2 нектарини

Горски плодове (малини, къпини, боровинки)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

С помощта на мощен блендер, пасатор или кухненски робот блендирайте банана с яйцата, избрания подсладител и изварата.

Нарежете нектарините на тънки полумесеци.

Подредете нектарините по дъното на форма за печене, а отгоре изсипете блендираната смес.

Гарнирайте с част от горските плодове.

Печете пая до златисто (около 25-30 минути).

Извадете пая от фурната, декорирайте с останалите плодове и охладете напълно преди сервиране.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама