В сезона на пресните плодове, тази рецепта е идеалният летен десерт.
Необходими продукти:
400г извара (или рикота)
1 банан
100 мл подсладител по желание (кленов сироп, агаве, петмез и тн)
4 яйца
2 нектарини
Горски плодове (малини, къпини, боровинки)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
С помощта на мощен блендер, пасатор или кухненски робот блендирайте банана с яйцата, избрания подсладител и изварата.
Нарежете нектарините на тънки полумесеци.
Подредете нектарините по дъното на форма за печене, а отгоре изсипете блендираната смес.
Гарнирайте с част от горските плодове.
Печете пая до златисто (около 25-30 минути).
Извадете пая от фурната, декорирайте с останалите плодове и охладете напълно преди сервиране.
Източник: foodieboulevard.com