Пухкаво маслено тесто, допълнено от фино крема сирене и ароматни, пресни малинки. Можете да го приготвите с любимите ви плодове. Би бил чудесен още с ягоди, вишни и дори с кайсии.
Необходими продукти за форма 22 см:
3 яйца
1 ч.ч. захар
80 г меко масло
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. брашно
кора от 1 лимон
300 г пресни малини
230 г крема сирене
1/3 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Покрийте дъното на форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Намажете с масло страниците и хартията на дъното.
Разбийте в купа яйцата, една чаена чаша захар и мекото масло.
В друга купа смесете заквасената сметана, олиото и лимоновия сок. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа при яйцата. Разбийте добре с миксер. Добавете ванилия и лимонова кора.
Смесете отделно брашното и бакпулвера. Добавете го на две части в останалата смес. Разбийте добре.
Сложете 1/2 от крема на дъното на формата за печене.
В купа разбийте крема сиренето и захарта. Намажете го върху другия крем и подредете отгоре 1/2 от количеството малини. Покрийте с останалата част от тестото и подредете отгоре останалите малини, като ги пъхнете добре в тестото.
Печете сладкиша 1 час, до готовност. Поръсете още топъл с кристална захар.
Охладете напълно преди поднасяне.
Източник: vkusnoteka.bg