Малинов пай с крема сирене


Малинов пай с крема сирене
Снимка: vkusnoteka.bg

Пухкаво маслено тесто, допълнено от фино крема сирене и ароматни, пресни малинки. Можете да го приготвите с любимите ви плодове. Би бил чудесен още с ягоди, вишни и дори с кайсии.

Необходими продукти за форма 22 см:

3 яйца

1 ч.ч. захар

80 г меко масло

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1/4 ч.ч. олио

1 с.л. лимонов сок

1 ванилия

2 ч.л. бакпулвер

2 ч.ч. брашно

кора от 1 лимон

300 г пресни малини

230 г крема сирене

1/3 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Покрийте дъното на форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Намажете с масло страниците и хартията на дъното.

Разбийте в купа яйцата, една чаена чаша захар и мекото масло.

В друга купа смесете заквасената сметана, олиото и лимоновия сок. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа при яйцата. Разбийте добре с миксер. Добавете ванилия и лимонова кора.

Смесете отделно брашното и бакпулвера. Добавете го на две части в останалата смес. Разбийте добре.

Сложете 1/2 от крема на дъното на формата за печене.

В купа разбийте крема сиренето и захарта. Намажете го върху другия крем и подредете отгоре 1/2 от количеството малини. Покрийте с останалата част от тестото и подредете отгоре останалите малини, като ги пъхнете добре в тестото.

Печете сладкиша 1 час, до готовност. Поръсете още топъл с кристална захар.

Охладете напълно преди поднасяне.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама