Необходими продукти:
1.5 кг кисело зеле (средно голяма зелка)
500 гр. пилешки гърди
600 гр. свинско месо
400 гр. наденица
1/2 ч.ч. ориз
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
олио
кимион
черен пипер
бахар
дафинов лист
червен пипер
Начин на приготвяне:
Пригответе различните видове месо, като ги нарежете на по-едри парчета. След това нарежете лук, чесън и кисело зеле. На дъното на глинено гърне сложете лук и кисело зеле, след това ред месо от всички видове, поръсете с подправките и съвсем леко разбъркайте. Продължете с ред зеле, ред месо, подправки и т.н.
Когато наредите гювеча, измийте половин чаена чаша ориз. Сложете ориза в гювеча, залейте с една чаша вода, половин чаша зелев сок и червено вино на вкус.
Затворете гювеча, пъхнете във фурната и печете 4-5 часа на бавен огън между 100-150 градуса.