Необходими продукти:
5 бр. яйца
10 с.л. захар
8 с.л. грис
7 с.л. брашно
За сиропа:
300 гр. захар
150 мл вода
Начин на приготвяне:
Разбийте хубаво яйцата. След това добавете захарта на малки порции при непрекъснато бъркане. Разбира се, можете да изпозлвате и миксер.
След това идва време на брашното, а след него и грисът. След като сместа е готова, намажете тавата с олио или я постелете с хартия за печене, така че десертът да не залепва по стените на съда.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Времето, което обикновено е нужно за изпичане на реването, е около половин час.
Когато го извадите от фурната, оставете го да изстине напълно и едва след това го нарежете на парчета.
Време е да сиропирате вкусното реване, за да му придадете още повече сочност и ухание. Сложете водата и захарта в тенджера на умерен огън и бъркайте, докато кристалите захар не се разтворят. С горещия сироп залейте добре охладеното реване. Оставете за няколко часа, в които сиропът да попие и след това сервирайте.