От тефтера на баба: Сочно реване


От тефтера на баба: Сочно реване
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

5 бр. яйца 

10 с.л. захар

8 с.л. грис

7 с.л. брашно

За сиропа:

300 гр. захар

150 мл вода 

Начин на приготвяне:

Разбийте хубаво яйцата. След това добавете захарта на малки порции при непрекъснато бъркане. Разбира се, можете да изпозлвате и миксер.

След това идва време на брашното, а след него и грисът. След като сместа е готова, намажете тавата с олио или я постелете с хартия за печене, така че десертът да не залепва по стените на съда.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Времето, което обикновено е нужно за изпичане на реването, е около половин час.

Когато го извадите от фурната, оставете го да изстине напълно и едва след това го нарежете на парчета.

Време е да сиропирате вкусното реване, за да му придадете още повече сочност и ухание. Сложете водата и захарта в тенджера на умерен огън и бъркайте, докато кристалите захар не се разтворят. С горещия сироп залейте добре охладеното реване. Оставете за няколко часа, в които сиропът да попие и след това сервирайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама