Необходими продукти:
4 броя яйца
3-4 червени чушки
1 глава лук
3-4 домата (1 буркан стерилизирани)
5-6 с.л. олио
черен пипер
сол
магданоз
люти чушки по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на кубчета, а чушките на ивици. Обелете доматите и ги нарежете на едри парчета, магданоза пък на ситно.
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете първо лука до златисто, след това добавете и чушките. След като се позапържат зеленчуците, сложете обелените и наситнени домати, сол и черен пипер на вкус.
Когато сместа се сгъсти, поръсете с нарязания на ситно магданоз и разбъркайте.
След като изключите котлона, направете гнезда в ястието и чукнете яйцата. Сложете капак върху тигана и изчакайте няколко минути, докато яйцата се забулят.