От тефтера на баба: Прасковки


От тефтера на баба: Прасковки
Снимка: iStock

Начин на приготвяне:

яйца - 4 бр.

захар - 1 ч.ч.

олио - 1 ч.ч.

мед - 5 с.л.

сода за хляб - 1 ч.л.

ванилия - 1 бр. или захар с аромат на ром - 1/2 пакетче

брашно - пресято (около 700 гр)

шипков мармалад за слепване

За украсата:

боя - червена и жълта

захар - около 100 - 150 г

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата заедно със захарта на крем. Добавете олиото и разбъркайте. Изсипете содата в меда, добавете ванилия и прибавете към яйцата, захарта и олиото. Прибавете постепенно брашното, така че да се получи меко и лепнещо, но гладко тесто.

В тава с хартия за печене редите оформените от тестото топчета с големина колкото орех. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса до леко златисто.

Когато изстинат, с помощта на лъжичка слагайте мармалад и слепвайте две по две сладките.

В две купички с мъничко вода разтворете боя и потапяйте сладките легнали - първо от едната страна в едната боя, после от другата страна в другата боя. Отцедете за малко върху домакинска хартия и оваляйте в кристалната захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама