Вкусните тиквени сладки са чудесна идея за коледен десерт, много подходящи за празничната трапеза, а защо не и за всеки зимен ден.
Необходими продукти:
2 1/2 чаена чаша брашно
1 чаена чаша сварена пюрирана тиква
1 яйце
1/2 чаена чаша захар
2 супени лъжици мед
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица индийско орехче
1/2 чаена чаша олио
1 чаена лъжица хлебна сода
1 чаена лъжица бакпулвер
За крема:
100 грама извара
2 супени лъжици мед
1/4 чаена чаша краве масло
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното заедно със содата, бакпулвера, канелата и индийското орехче. Разбивате с помощта на миксер, тел или с вилица олиото заедно със захарта и яйцето, след което добавяте и пюрираната тиква и меда. Отново разбивате до получаване на хомогенна смес. Пюрето от тиква получавате, след като първо сварите тиквата, най-добре на пара, а след това я пюрирате до гладко пюре.
В тава поставяте хартия за печене. С помощта на супена лъжица оформяте сладки с еднаква големина. Печете тиквените сладки в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути или докато придобият приятен златист цвят.
Меките сладки с тиква са изключително вкусни и без да бъдат слепени с крем, но за да се превърнат в истински малки сладкиши, е добре да бъдат слепени с крем, който може да приготвите докато се пекат. Разбивате с помощта на блендер или миксер омекналото масло, изварата и меда до получаване на хомогенна смес.
Източник: supichka.com