От тефтера на баба: Пастет от дробчета


От тефтера на баба: Пастет от дробчета
Снимка: iStock

Необходими продукти:

500 гр пилешки дробчета

300 гр лук

250 гр моркови

75 гр стръкове целина

200 гр масло с масленост поне 80%

20 гр мед

сол, бахар и черен пипер

мащерка

растително масло за пържене

Етапи в изпълнението на рецептата:

Почистете дробчетата от ципите. Обелете зеленчуците и ги нарежете на малки парченца.

Загрейте олиото. Първо запържете в него морковите, докато леко покафенеят. След това добавете лука и накрая целината. Всички зеленчуци трябва само леко да почервенеят. Не ги оставяйте да се запържват прекалено дълго.

След това прибавете дробчетата. Запържете ги от всички страни за 5-7 минути.

Прибавете подправките - бахар, сол, черен пипер и прясна мащерка (по желание). Покрийте съда за готвене с капак.

Задушете дробчетата и зеленчуците на слаб огън за поне 12-15 минути, като от време на време ги разбърквате. Не е необходимо да прибавяте вода, тъй като в процес на топлинната обработка дробчета отделят достатъчно течност.

След 15 минути махнете капака и оставете сместа на котлона за още 5-10 минути. Това време е достатъчно за изпаряване на излишната течност. Резултатът е задушен сочен черен дроб и омекнали зеленчуци.

Добавете меда. Оставете сместа да се охлади, след което е смелете в месомелачка. Повторете процедурата два пъти. Добавете меко масло и отново смелете в месомелачка.

Ако желаете крайният продукт да е с хомогенна текстура, може да използвате пасатор.

Приготвеният пастет е лек и приятен на вкус. И най-важното - не потъмнява.

Консумирайте го с хляб, сухари или препечена филийка в комбинация с любимото ви вино.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама