Има много спорове дали чушките бюрек са предястие, или пък основно ястие. Е, макар да не можем да потвърдим еднозначно, едно е сигурно - чушките бюрек са много вкусни и любими, а тези по рецепта на баба са направо неустоими!
Необходими продукти:
6 печени и обелени чушки
200 грама сирене
4 яйца
2 скилидки чесън
50 гр. брашно
50 гр. галета
Магданоз
Начин на приготвяне:
Разбийте 3 от яйцата, натрошете сиренето, добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз и разбъркайте добре. С чаена лъжица напълнете подготвените чушки.
Разбийте последното яйце. Оваляйте напълнените с плънка чушки първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галета. В дълбок тиган налейте около ½ чаена чаша олио и след като се загрее добре олиото изпържете оваляните и напълнени чушки от двете страни, докато придобият златист цвят.