Ако обичате италианска кухня, това значи, че пастата е сред любимите ви ястия. Добрата новина е, че можете да си похапваме вкусни спагети без угризения, тъй като вече се предлагат макаронени изделия с малко калории и без бяло брашно. Днешната рецепта е именно такава - оризови спагети с домашен доматен сос.
Необходими продукти:
1 пакет оризови спагети
яйца от пъдпъдък
За соса:
3-4 белени домата
1 глава лук
чесън
сол и пипер на вкус
20 гр масло
самардала и босилек
Начин на приготвяне:
Доматите се режат на ситно. Лукът и чесънът се запържват в малко масло. Добавят се доматите и подправките, като се оставят на слаб огън до получаване на гъст сос.
Оризовите спагети са сваряват, като се внимава да не станат прекалено меки. Прибавя се домашният доматен сос и се овкусява по желание с магданоз и босилек. "Черешката на тортата" е яйцето от пъдпъдък, което запържваме за минутка и поставяме върху спагетите. Поръсваме с пушен червен пипер.
Източник: Малко калории с много ЛЮБОВ