Фритата с паста, чери домати и грах


Фритата с паста, чери домати и грах
Снимка: vkusnoteka.bg

Поднасяме ви една изключително лесна и много вкусна фритата с паста във форма на мидички, чери домати и грах. Въпрос на лично предпочитание е какви зеленчуци ще сложите. Пастата й придава плътност и засища по-добре.

Необходими продукти:

8 броя яйца

100 г извара

черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

сол

6-7 чери домата

1 връзка пресен лук

3 шепи сварен грах

100 г сварена паста във форма на мидички

шепа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сварете мидичките в подсолена вода, според указанието. Отцедете.

Разбийте в купа яйцата, заедно със Skyr-a. Добавете подправките. Покрийте форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Излейте яйчената смес на дъното.

Нарежете и разпределете равномерно чери доматите. Нарежете и пресния лук. Разпръснете и зрънцата грах. Подредете пастата мидички. Поръсете с малко ситно нарязан магданоз.

Печете фритатата около 30 минути до готовност.

Вкусна е както топла, така и студена.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама