Поднасяме ви една изключително лесна и много вкусна фритата с паста във форма на мидички, чери домати и грах. Въпрос на лично предпочитание е какви зеленчуци ще сложите. Пастата й придава плътност и засища по-добре.
Необходими продукти:
8 броя яйца
100 г извара
черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
сол
6-7 чери домата
1 връзка пресен лук
3 шепи сварен грах
100 г сварена паста във форма на мидички
шепа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сварете мидичките в подсолена вода, според указанието. Отцедете.
Разбийте в купа яйцата, заедно със Skyr-a. Добавете подправките. Покрийте форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Излейте яйчената смес на дъното.
Нарежете и разпределете равномерно чери доматите. Нарежете и пресния лук. Разпръснете и зрънцата грах. Подредете пастата мидички. Поръсете с малко ситно нарязан магданоз.
Печете фритатата около 30 минути до готовност.
Вкусна е както топла, така и студена.
Източник: vkusnoteka.bg