Ябълките са не само вкусни, но и много полезни, затова днес ще ви покажем как можете да ги превърнете в неустоим десерт - истинска вкусова наслада.
Необходими продукти:
250 гр краве масло
300 гр брашно
250 гр пудра захар
3 яйца
1 бакпулвер
за плънката:
500 гр ябълки
1 с.л. стафиди
2 с.л. захар
2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар. Прибавяме едно по едно яйцата. Сипваме постепенно пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто, от което разточваме 2 кори.
Отделно обелваме и настъргваме ябълките. Смесваме ги със смлените орехи и стафидите. Прибавяме ванилиите и захарта. Разбъркваме добре.
Слагаме едната кора на дъното на намаслена тавичка. Разстиламе отгоре ябълковата смес. Покриваме с втората кора и печем в умерено силна фурна. Поднасяме щрудела обилно поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!