Може да обичате баница, може да обичате и баница с ябълки (щрудел) и да смятате, че баницата с ябълки е най-вкусната сладка баница, но това е единствено защото не сте пробвали баница с ябълки и локум до момента. Баницата с ябълки и локум е перфектната комбинация между баница с ябълки и баница с локум - умерено сладка и сочна.
Необходимите продукти:
1 пакет кори
1 кг ябълки
150 грама локум
2 супени лъжици галета
½ чаена чаша смлени орехи
½ чаена чаша захар
⅔ чаена чаша олио
2 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за баница с ябълки и локум е подготовката на плънката. Измийте ябълките и ги настържете. Локума нарежете на дребни кубчета. В купа разбъркайте настърганите ябълки, захарта, галетата, смлените орехи и нарязания на ситно локум.
Намажете тава с олио. Вземете един лист от корите за баница, намажете го с олио (ако имате под ръка сладкарска четка, е най-добре да ползвате нея) и в тесния край на кората сложете малко от плънката, след което навийте на руло и поставете в намазнената тава. Повторете тази процедура докато корите и плънката свършат.
Накрая, след като сте навили всички рулца и преди да сложите баницата с ябълки и локум да се пече, я намажете с олио.
Печете баницата с ябълки и локум в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобие леко златист цвят, което ще отнеме около 30 минути. След като е изпечена, баницата я напръсквате с вода и я покривате с кърпа, докато изстине. Преди сервиране поръсвате с пудра захар.
Източник: supichka.com