Бърз щрудел с ябълки


Бърз щрудел с ябълки

Това е онзи "мързелив щрудел" с ябълки, известен от нашето детство,познат на всеки от нас. Не е с впечатляваща външност, но е много вкусен.

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно

1 чаена чаша пшеничен грис

1 чаена чаша захар

1 пакетче бакпулвер

1 кг ябълки - препоръчвам кисели - например Грени Смит. 

1 чаена чаша растително масло

1 кафена чашка счукани орехи, по желание

1 супена лъжица канела или по-малко

Начин на приготвяне:

Тавата се намазва с малко от олиото. Фурната се загрява на 170 С. Първите 4 съставки се размесват добре. Половината от тази смес се поръсва в тавата. За да е по-равномерно, хванете тавата с две ръце и леко друснете водоравно - все едно сеете със сито. Настърганите ябълки се объркат с канелата и орехите, ако сме решили да слагаме, и се разпределят се върху сместа. Най-отгоре се покрива с втората половина от сухата смес. Полейте с олиото с помощта на лъжичка. Загладете, ако е необходимо, и печете докато порозовее. Около 20 минути. Охладете и нарежете на квадрати. Поднесете по желание с бита сметана.

 Източник: vkusnosbety.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама