Този щрудел буквално прелива от аромати и вкусове. Плодовете хармонират прекрасно и го правят изключително лек и нежен.
Необходими продукти:
3 ябълки
3 големи круши
1 по-голямо парче тиква
100 г. кафява захар
кора от 1/2 портокал
кора от 1/2 лимон
1/2 капачка коняк
1/2 ч.л. канела
150 г натрошени орехи
100 г масло + 50 мл. олио
1 пакет фини кори за баница
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте, обелете и нарежете ябълките, крушите и тиквата на кубчета.
Сложете ги в дълбок тиган с малко водичка и 100 г кафява захар и гответе до омекване на плодовете и изкипяване на течността. Добавете канелата, портокаловата и лимонова кора и коняка, разбъркайте и отстранете от огъня.
Стопете маслото, заедно с олиото.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Вземете една кора. Намажете я с помощта на четка с масло и олио и я прехлупете с втора кора. Отгоре сложете по дължина в единия край от плодовата плънка. Поръсете с натрошени орехи и навийте на руло. Завийте рулото в центъра на кръгла тава за печене. По същия начин навийте и останалите рула. Разрежете я с нож на парчета и полейте с останалата смес от олио и масло.
Печете щрудела до готовност или, докато добие златист загар отгоре.
Охладете напълно и поръсете обилно с пудра захар.
Източник: vkusnoteka.bg