Домашни тулумбички


Домашни тулумбички
Снимка: iStock

Много вкусен и любим десерт.

Необходими продукти:

300 гр брашно

50 гр масло (или олио)

250 мл вода

5 яйца

2 ч.л. захар

2 щипки сол

200 мл олио за пържене

За сиропа:

300 гр захар

300 мл вода

сокът от 1/2 лимон или 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Водата заедно с маслото, захарта и солта загряваме до кипене. Прибавяме брашното, като разбъркваме непрекъснато с дървена лъжица, докато се превърне в гладко тесто. Тестото се изсипва в тавичка и оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора. Изстиналото тесто слагаме в купа и към него при непрекъснато разбиване прибавяме по едно едно яйцата. От приготвеното тесто шприцоваме с назъбен шприц тулумбички, които пържим до зачервяване в сгорещеното олио. След като изстинат, ги заливаме с приготвения от посочените продукти сироп.


 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама