Сладко изкушение за любимите ви хора.
Необходими продукти:
за кадаифа:
200-250 гр кадаиф
масло за намазване
200 гр орехи
1 ч. л. канела
125 гр масло
за сиропа:
300 мл вода
1-2 щипки лимонена киселина
200 гр захар
100 гр кафява захар
1 с. л. мед
кората и сокът от ½ лимон
за белтъчните целувки:
2 белтъка
2 с. л. захар
масло за намазване
украсете с
пудра захар
мед и
стръкче прясна мента
Начин на приготвяне:
Намажете тавичка с масло. Разпределете половината кадаиф. Отгоре сложете парченца масло.
Смелете орехите в блендер, заедно с канелата. Поръсете върху кадаифа. Отгоре разпределете останалия кадаиф. Отново сложете масло. Печете на 150 С до златисто.
В тенджера сипете 300 мл вода, 1-2 щипки лимонтузу, 200 гр захар и 100 гр кафява захар, 1 с.л. мед и кората на 1 лимон. Варете сиропа, докато се сгъсти.
Оставете го да се охлади. Залейте горещия кадаиф. Покрийте го с алуминиево фолио и оставете да престои няколко минути.
Разбийте белтъците със захарта на сняг. Намажете парче алуминиево фолио с малко масло. С лъжица оформете купчинки от белтъците. Печете на максимална температура на горен реотан за 4-5 мин.
Сервирайте кадаифа с белтъчните целувки.
Източник: vremezagotvene.bg