Този сладкиш от нашата приятелка Даниела Динева е 2 в 1. Ако сте любители на наситено шоколадовото брауни и почитатели на сочния чийзкейк, това определено ще ви хареса. Приготвяте двете смеси и печете заедно. Получава се плътен шоколадов вкус с мек нюанс на млечната смес.
Необходими продукти:
за брауни сместа:
170 г масло
4 яйца
220 г кристална захар
150 г брашно
30 г какао или 2 суп.л.
230 г черен шоколад (с над 60% какао)
1 ванилия
1/4 ч. л. сол
2 с.л. ликьор Калуа (Kahlua)
за чийзкейк сместа:
400 г крем сирене
3 жълтъка от яйца размер L
120 г пудра захар
1 ванилия
100 г замразени/пресни къпини (ако не разполагате с тях, можете да ги замените с друг плод или да ги пропуснете)
Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада и заедно с маслото ги разтопете на водна баня. Към тях прибавете захарта, ликьора, какаото, ванилията, солта, брашното и яйцата. Разбийте хубаво с миксер. Тестото се изсипва в правоъгълна форма, на дъното на която сте поставили незалепваща хартия за печене.
Разбийте жълтъците с пудрата захар с миксер. Сложете крем сиренето и ванилията. Изсипете сместа върху шоколадовата смес. Добавете замразените плодове, като не ги размразявате предварително. Печете в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути. Оставете да се охлади добре, преди да поднесете.