Когато човек спазва кето диета, най-голям интерес за него представляват подходящите рецепти за десерти. Разбира се, ако не следвате такъв режим на хранене, а нисковъглехидратна диета, може да ползвате малко количество захар. Този прекрасен сладкиш ще направи деня ви по-вкусен, а настроението по-ведро, защото ще нахрани всичките ви сетива - вкусен, красив и много ароматен.
Необходими продукти:
За блата:
2/3 чаена чаша бадемово брашно
2/3 чаена чаша смлени орехи
30 грама разтопено краве масло
За крема:
4 яйца
300 грама рикота
300 грама крема сирене
3 супени лъжици заквасена сметана
3 супени лъжици
5 супени лъжици ксилитол
2 ванилии
2 супени лъжици лимонов сок
За украса:
100 грама малини
100 грама ягоди
100 грама боровинки
2 супени лъжици лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разтопявате краве маслото. В купа го разбърквате заедно с бадемовото брашно и смлените орехи до получаване на гъста каша, подобна на тесто. На дъното на форма за печене, най добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, върху която разпределяте ядковата смес, като притискате с ръка.
С помощта на миксер разбивате крема сиренето с предвиденото количество ксилитол. Ако не спазвате кето режим на хранене, може да замените ксилитола с пудра захар. Добавяте рикотата и отново разбивате, след което прибавяте заквасената сметана с лимоновия сок и ванилията. След като се получи еднородна смес, едно по едно, при непрекъснато разбиване, добавяте и яйцата. Така полученият крем изсипете върху блата и печете в предварително загрята на 160 градуса фурна, задължително без вентилатор, за около 70-80 минути, докато ръбчетата на кейка придобият леко златист цвят. Оставете кето чийзкейка да изстине в леко отворена фурна.
В малка тенджера или касерола сложете малините и лимоновия сок, докато сместа заври. Залейте напълно изстиналия чийзкейк със студения сок, след което разпределете боровинките и ягодите. Съхранявайте кето чийзкейка в хладилник.
Източник: supichka.com