Двойно шоколадово брауни с карамел от ябълки и фурми


Двойно шоколадово брауни с карамел от ябълки и фурми
Снимка: Polka dot Kitchen

Днес с polka_dot_kitchen сме ви приготвили сладка изненада, която е здравословна и се приготвя много лесно. Може да превърнете приготвянето на това брауни с три слоя в занимание за цялото семейство или пък да зарадвате някой именик този месец. 

Необходими продукти:

За брауни основата:

3 яйца

3 с.л. кафява нерафинирана/кокосова захар

3 с.л. захар Мусковадо

4 с.л. натурално какао

4 с.л. кокосово брашно

1 ч.л. ванилова есенция

1 ч.л. бакпулвер

170 г ябълково пюре

1 с.л. мед

Малка щипка сол за поръсване

За карамела:

215 г фурми без костилка (около 35-37 фурми)

120 г ябълково пюре

Сокът от 1/2 портокал

За шоколадовата заливка:

200 г натурален шоколад

1 с.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата със захарта с миксер, докато удвоят размера си (около 4-5 минути). Добавете какаото, ванилията, ябълковото пюре, меда и разбъркайте отново поне за още 2 минути. Добавете брашното, бакпулвера и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна.

Изсипете в предварително застлана с хартия за печене тавичка. Аз използвах такава за кекс с размер 10х30 см. Печете за около 25 минути на 180 градуса. Когато го извадите от фурната, трябва да не е стегнало напълно – това ще се случи когато изстине.

За карамела накиснете фурмите в купа с вряла вода за около 15 минути. След това внимателно отцедете от водата. Добавете фурмите, сока от портокал и ябълковото пюре в блендер и смелете по вкус (може да го направите изцяло гладко или да оставите фини парченца от фурмите).

Когато основата се изпече и изстине, е време да сглобите.

Първо в микровълнова или на водна баня разтопете шоколада с кокосовото масло. Разпределете карамела равномерно върху основата, след което залейте с шоколада. Оставете да престои в хладилник за поне 3 часа или за цяла нощ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама