Тази рецепта е семпла, но изпълнена с цветове. Освен италиански ньоки, съдържа цял куп свежи зеленчуци – патладжан, тиквичка, чушка, лук, гъби…
Продукти за 4 големи или 6 малки порции:
750 гр ньоки
300 мл зеленчуков бульон
150 гр.кафяви печурки
125 гр сирене
50 гр шунка "Шварцвалд"
40 гр орехи
20 гр масло
2 с.л. слънчогледово олио
1 малък патладжан
1 тиквичка
1 жълта чушка
1 глава лук
1 ч.л. сол
½ ч.л. босилек
1/8 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте патладжана. Нарежете го на малки кубчета.
Сипете в дълбок тиган олиото и го загрейте. Изсипете патладжана вътре. Посолете с ½ ч.л. сол. Запържете за няколко минути, след което похлупете с капак и оставете на средна температура.
Обелете и нарежете на ситно лука. Сложете го в тигана, разбъркайте и пак затворете.
Нарежете едно по едно първо чушката, после гъбите и накрая тиквичката и ги добавяйте в тигана.
Махнете капака настрана и добавете зеленчуковия бульон. Оставете почти да изври водата като бъркате от време на време.
Добавете подправките и останалата ½ ч.л. сол. Нарежете на малки кубчета сиренето и сложете в тигана. Разбъркайте. Похлупете, за да остане топло и махнете от огъня.
Сложете нов тиган и загрейте в него маслото. Изсипете ньоките вътре и ги запържете според опаковката (около 5 минути) до златисто-кафяво.
През това време нарежете шунката на тънки лентички и пригответе чинии за сервиране.
Сложете първо зеленчуците, отгоре ньоките и декорирайте с шунката и орехите.
Източник: harryandlexy.com