Канелони със спанак и рикота


Канелони със спанак и рикота
Снимка: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Нещо с вкус на Италия.

Необходими продукти:

12-13 броя канелони, това е малко повече от 1/2 кутия (от 250 гр)

1 кутийка рикота

около 300 гр изчистен и измит спанак

1 яйце

2-3 стръка пресен чесън,

3-4 стръка пресен лук

няколко стръка магданоз

1-2 с.л. зехтин

3-4 с.л. белени, кълцани домати от консерва (доматена пулпа) или 1-2 с.л. доматено пюре

черен пипер и сол на вкус

около 300-400 мл домашно приготвен сос "Бешамел"

2-3 с.л. доматена пулпа (или 1-2 с.л. доматено пюре)

моцарела

Начин на приготвяне:

Нарежете спанака, чесъна и лука.

Загрейте зехтина на котлона и сотирайте спанака, чесъна и лука. Сместа не трябва да е водниста, така че ако има течност, трябва да оставите на котлона да се редуцира. Съдът се оттегля от огъня и се оставя сместа да поизстине.

Прибавете леко разбитото с вилица яйце, рикотата, доматената пулпа, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Загрейте вода на котлона с малко сол и няколко капки зехтин в нея. Пуснете канелоните във врящата вода и ги варете за времето указано на опаковката, като много внимавате да не преварите, защото ще се късат при пълненето. Пускайте ги във водата на 2 или 3 пъти, а не цялото количество наведнъж, за да не залепват един за друг.

Внимателно ги извадете и ги напълнете със приготвената смес. Подредете ги в добре намаслена тавичка. Разпределете отгоре доматената пулпа. Залейте със соса бешамел.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 15 минути или докато ястието започне да става златисто.

Извадете го от фурната сложете отгоре нарязана на тънки резени моцарела и върнете леко да се запече.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама