Паста със сметаново-гъбен сос


Паста със сметаново-гъбен сос
Снимка: harryandlexy.com

Ако нямате на разположение много време, тази рецепта е идеална за вас. Сосът за пастата се приготвя изключително лесно и са ви необходими съвсем малко продукти и подправки.

Необходими продукти за 2 порции:

250 гр паста

250 гр печурки

250 мл сметана за готвене

25 гр масло

1 глава лук

1/2 връзка магданоз

1 с.л. брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на ситно лука.

Сложете маслото да се загрее на средна температура в тиган. Запържете лука.

Почистете гъбите, нарежете ги на тънки филийки и ги запържете.

След като пуснатата от гъбите вода изври, добавете подправките и брашното. Разбъркайте и запържете, докато гъбите придобият златист цвят. Загасете със сметаната. Оставете на най-слаб огън и разбърквайте.

Сложете пастата да се свари според указанието на опаковката.

След като е готова пастата, преди да я прецедите, гребнете един черпак от водата и я сипете в сметановия сос. Разбъркайте го.

Измийте и нарежете на ситно магданоза. Сложете го в соса и изключете котлона.

Разпределете пастата в чиниите. Сипете соса отгоре и украсете с няколко стръкчета пресен магданоз.

Източник: harryandlexy.com

 

 

 


 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама