Ако нямате на разположение много време, тази рецепта е идеална за вас. Сосът за пастата се приготвя изключително лесно и са ви необходими съвсем малко продукти и подправки.
Необходими продукти за 2 порции:
250 гр паста
250 гр печурки
250 мл сметана за готвене
25 гр масло
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на ситно лука.
Сложете маслото да се загрее на средна температура в тиган. Запържете лука.
Почистете гъбите, нарежете ги на тънки филийки и ги запържете.
След като пуснатата от гъбите вода изври, добавете подправките и брашното. Разбъркайте и запържете, докато гъбите придобият златист цвят. Загасете със сметаната. Оставете на най-слаб огън и разбърквайте.
Сложете пастата да се свари според указанието на опаковката.
След като е готова пастата, преди да я прецедите, гребнете един черпак от водата и я сипете в сметановия сос. Разбъркайте го.
Измийте и нарежете на ситно магданоза. Сложете го в соса и изключете котлона.
Разпределете пастата в чиниите. Сипете соса отгоре и украсете с няколко стръкчета пресен магданоз.
Източник: harryandlexy.com