Невероятно пиле с гъби и картофи в гювеч


Невероятно пиле с гъби и картофи в гювеч
Снимка: Lidl

Всяко ястие, приготвено в гювеч, е изключително вкусно. Рецептата, която предлагаме за пилешко с картофи и гъби, със сигурност ще ви харесва.

Ето какви са продуктите, необходими за нея:

картофи - 400 грама

пилешки гърди и бутчета - по 2 броя

морков - 1 брой

лук - една глава

гъби - 200 грама

кашкавал - 200 грама

сол и подправки - според вкусовите предпочитания

олио или зехтин

Вижте още: Тези чушки бюрек по традиционна рецепта ще ви върнат в детството

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на малки кубчета и го запържете леко в сгорещеното олио.

Настържете морковите на ситно ренде и ги добавете към лука. Запържете за още няколко минути.

Сварете пилешкото до омекване в подсолената вода, към която се добавили избраните подправки. След това отделете бульона, в който е варено месото.

Нарежете гъбите на половинки и ги запържете за няколко минути в сгорещено олио. Гъбите не трябва да се запържват до пълна готовност. Махнете ги от котлона, преди да се изпари напълно водата, съдържаща се в тях.

Нарежете картофите на кубчета и по желание ги сварете до полуготовност. Може да използвате и напълно сурови картофи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама