Всяко ястие, приготвено в гювеч, е изключително вкусно. Рецептата, която предлагаме за пилешко с картофи и гъби, със сигурност ще ви харесва.
Ето какви са продуктите, необходими за нея:
картофи - 400 грама
пилешки гърди и бутчета - по 2 броя
морков - 1 брой
лук - една глава
гъби - 200 грама
кашкавал - 200 грама
сол и подправки - според вкусовите предпочитания
олио или зехтин
Вижте още: Тези чушки бюрек по традиционна рецепта ще ви върнат в детството
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета и го запържете леко в сгорещеното олио.
Настържете морковите на ситно ренде и ги добавете към лука. Запържете за още няколко минути.
Сварете пилешкото до омекване в подсолената вода, към която се добавили избраните подправки. След това отделете бульона, в който е варено месото.
Нарежете гъбите на половинки и ги запържете за няколко минути в сгорещено олио. Гъбите не трябва да се запържват до пълна готовност. Махнете ги от котлона, преди да се изпари напълно водата, съдържаща се в тях.
Нарежете картофите на кубчета и по желание ги сварете до полуготовност. Може да използвате и напълно сурови картофи.