Идеално ястие за по-студените месеци.
Необходими продукти:
500 гр кайма (смес)
8 стръка праз
50 гр краве масло
1 кафена чашка разтопена свинска мас
5 домата
50 гр кашкавал
1 кафена чашка вино
чубрица
черен пипер и сол на вкус
няколко стръкчета магданоз
Начин на приготвяне:
Празът и 3/4 от доматите, нарязани на дребно, се задушават в маста и се размесват със смляното месо, виното, черния пипер, чубрицата и сол на вкус. Сместа се разпределя в индивидуални гювечета. Отгоре във всяко гювече се поставя кръгче от останалите домати, а върху него - настърган кашкавал и парченце масло. Ястието се пече при умерена температура (170-180 градуса). Поднася се топло с нарязан магданоз.