Вижте как да приготвите невероятно впечатляващ фин шоколадов кекс със страхотен аромат.
Необходими продукти:
за кекса:
120 грама меко краве масло
3 яйца
1 чаена чаша червено вино
1 чаена чаша захар
1 1/2 чаена чаша брашно
2/3 чаена чаша какао
2 чаени лъжици бакпулвер
1/3 кафена лъжица сол
За глазурата:
4 супени лъжици захар
100 грама заквасена сметана
150 грама крема сирене
2 ванилии
100 грама плодове по избор
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното, бакпулвера и какаото, добавете солта и разбърквайте. С помощта на миксер разбивате мекото краве масло, заедно със захарта, добавяте едно по едно и яйцата. При непрекъснато разбиване малко по малко добавете сместа с брашното към течната смес, като добавяте и по малко от виното. Сместа ще изглежда леко пресечена, но това е нормално.
Намазвате форма за печене с мазнина и изсипвате готовата смес в нея. Печете кекса с червено вино в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути, или докато като го бучнете с клечка за зъби, тя излиза суха. 5-10 минути след като кексът е изпечен го обърнете и изчакате да изстине напълно.
Разбивате заквасената сметана със захарта за 2-3 минути. След това добавяте и крема сиренето и разбивате докато се получи гладък крем. Намазвате изстиналия кекс с червено вино с крема и украсявате със сезонни плодове.
Източник: supichka.com