Вижте как точно се приготвя тази рецепта.
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1 глава лук
1 яйце
скилидка чесън
чаша нискомаслено кисело мляко
150 г кашкавал
босилек или магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно пилешкото филе и лука, подправете със сол и черен пипер на вкус, добавете разбитото яйце и разбъркайте всичко заедно. От получилата се пилешка кайма оформете топчета с големината на орехи и поставете в тава за печене. Полейте ги с половината от леко разбитото кисело мляко и сложете тавата във фурната, предварително загрята до 180 градуса.
Настържете кашкавала, нарежете зелените подправки и смачкайте чесъна. Смесете тези съставки с останалото кисело мляко. Десетина минути след началото на печенето извадете тавата от фурната, полейте всяко кюфте с приготвения млечен сос и върнете във фурната за още 15 минути.