Тази рецепта за кюфтета с пармезан и доматен сос е една от любимите ми. Страхотна идея да приготвите перфектната италианска вечеря.
Съставки:
-300 г телешка кайма
-200 г свинска кайма
-1/2 малък лук
-1 скилидка чесън
-1/2 чаена лъжичка сол
-1/4 чаена лъжичка пипер
-1/4 чаена лъжичка червен пипер
-115 г хляб
-1 яйце
-1/2 чаша /55 г пармезан
-5 г магданоз
-2 супени лъжици зехтин
За доматен сос
-1/2 малък лук
-1 скилидка чесън
-635g Доматена паста
-1/2 чаена лъжичка сол
-1/4 чаена лъжичка пипер
-1/8 чаена лъжичка захар
-1/2 чаена лъжичка риган
-1/2 чаена лъжичка босилек
-1/4 чаша пармезан
-Магданоз
Начин на приготвяне:
В купата сложете телешката и свинската кайма, нарежете лука и чесъна и добавете към каймата. Добавете сол, черен пипер, червен пипер, трохи от хляб, яйце, пармезан, ситно нарязан магданоз и омесете добре. Намокрете ръцете си с вода и оформете кюфтетата на топчета. Сложете зехтина в тиган и сложете кюфтетата, запържете за 5 минути от всички страни и извадете от тигана. Нарежете лука и чесъна и запържете в тигана за 1-2 минути. Добавете доматено пюре, сол, захар, черен пипер, риган, босилек, разбъркайте и сложете кюфтетата. Гответе на среден огън за около 10 минути.