Ако обичате праз лук, трябва да пробвате тази рецепта.
Необходими продукти:
500 гр кайма от телешко месо
1 глава кромид лук
5-6 стръка праз лук (около 100-150 гр)
100 мл олио
1 филийка хляб
4 яйца
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се омесва с настъргания на ренде лук, предварително накиснатия във вода хляб, 1 яйце, черен пипер и сол на вкус. Правят се малки кюфтенца, които се изпържват. В същата мазнина се задушава до омекване празът, нарязан на ситно, след което се изсипва в тавичка. Върху праза се нареждат кюфтенцата. Ястието се залива с малко топла вода и се пече във фурната, докато се изпари водата. Залива се с останалите 3 яйца и отново се запича.