Едно любимо ястие на малки и големи.
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 глава лук
1 малка или половин по-голяма чушка
половин домат
1/4 ч.л. хлебна сода
половин връзка магданоз
2 филии сух хляб или шепа галета
чубрица и черен пипер
ЕТО КАК СЕ ПРИГОТВЯТ КАРТОФИ СОТЕ
Начин на приготвяне:
Разстелете каймата в подходящ съд. Нарежете лука, магданоза и чушката възможно най-ситно. Сложете ги заедно с яйцето, накиснатия предварително хляб и подправките в каймата. Направете кладенче и директно там настържете домата на купчинка. Сипете содата в него и разбъркайте леко да се угаси. Омесете хубаво каймата и оставете за няколко часа, най-добре от предната вечер, в хладилник, за да поемат добре миризмите.
Разделете на топки, оваляйте в брашно и оформете кюфтета. Изпържете в загрята мазнина.
Да ви е сладко!