За любителите на десертите днес сме приготвили една много лесна рецепта за щрудел.
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша грис
1 чаена чаша захар
1 кг ябълки
1 чаена чаша олио
1 пакетче бакпулвер
25 гр масло
1 кафена чашка счукани орехи
Начин на приготвяне:
Брашното, грисът, захарта и бакпулвера се разместват добре. Половината от сместа се изсипва в намазана с кравето масло тавичка и се поръсва с половината от олиото.
Отгоре се поставят ябълките, измити и почистени от семенната част, настъргани и размесени с канелата и ореховите ядки.
Прибавя се втората половина от сместа, поръсва се останалото олио и се заглажда.
Сладкишът се пече на умерена температура (170 градуса), охлажда се, нарязва се на парчета и се поръсва с пудра захар.