Мляко с ориз и тиква


Мляко с ориз и тиква
Снимка: supichka.com

Който за първи път е решил да добави към класическото мляко с ориз тиква или е имал усет за готвене, или е бил голям кулинарен късметлия, защото полученият десерт мляко с ориз с тиква е истински вкусно попадение!

Необходими продукти:

1 чаена чаша ориз

1 литър прясно мляко

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша пюрирана тиква

1 чаена лъжица канела

3 броя карамфил

Начин на приготвяне:

варете тиквата най-добре на пара, а ако не, след като я сварите я отцедете добре от водата.Измивате ориза и го слагате да ври с една чаена чаша вода. След като оризът поеме водата добавяте прясното мляко. Най-подходящ вид ориз за приготвяне на мляко с ориз е типичният за българската кухня бял бисерен ориз.

След като оризът е почти готов добавяте захарта, карамфилчетата и канелата и разбърквате. След като десертът поври 2-3 минути задължително извадете карамфилчетата, защото в противен случай ароматът на карамфил ще е много интензивен.

Пюрирате тиквата и я добавяте към млякото с ориз, докато е още горещо. Разбърквате добре, за да се разпредели тиквата равномерно.

Горещото мляко с ориз с тиква разпределяте в купички. Преди сервиране може да поръсите с канела.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама