Днес споделяме една от най-успешните импровизации на тема тиква. А именно един крем карамел с тиква. В него няма захар и не се пече на водна баня. Но пък е толкова вкусен, че изобщо не ти пука има ли захар, няма ли, класически ли е или не.
Необходими продукти:
3-4 фурми без костилка
печена тиква на око (около 200г)
2 яйца
50 мл прясно или ядково мляко
50 г сурови ядки по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете фурмите и печената тиква на кубчета.
Разбъркайте фурмите и тиквата с млякото, яйцата и суровите ядки.
Прехвърлете горната смес в огнеупорни съдове.
Изпечете на 180 градуса за 12 минути във Philips Airfryer или за около 30 минути на същата температура в предварително загрята фурна.
Охладете и поднесете.
Източник: foodieboulevard.com