Крем карамел с тиква и фурми


Крем карамел с тиква и фурми
Снимка: foodieboulevard.com

Днес споделяме една от най-успешните импровизации на тема тиква. А именно един крем карамел с тиква. В него няма захар и не се пече на водна баня. Но пък е толкова вкусен, че изобщо не ти пука има ли захар, няма ли, класически ли е или не.

Необходими продукти:

3-4 фурми без костилка

печена тиква на око (около 200г)

2 яйца

50 мл прясно или ядково мляко

50 г сурови ядки по избор

Начин на приготвяне:

Нарежете фурмите и печената тиква на кубчета.

Разбъркайте фурмите и тиквата с млякото, яйцата и суровите ядки.

Прехвърлете горната смес в огнеупорни съдове.

Изпечете на 180 градуса за 12 минути във Philips Airfryer или за около 30 минути на същата температура в предварително загрята фурна.

Охладете и поднесете.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама