Леки и сочни: Пролетни пилешки кюфтета с гъби


Леки и сочни: Пролетни пилешки кюфтета с гъби
Снимка: iStock/Guliver

Ако ви е писнало от традиционните пържени кюфтета от свинско и телешко месо, днес ще ви представим идеалната рецепта, с която да разнообразите менюто си. Тя е далеч по-лека, а и по-интересна!

Необходими продукти:

800 грама пилешко филе 

150 грама гъби от консерва (или предварително задушени)

1 яйце 

глава лук

4-5 с.л. галета

подправки - розмарин, риган, червен и черен пипер

сол на вкус

олио

1/2 чаша брашно

Начин на приготвяне:

Смелете месото. Ако не разполагате с месомелачка, може да използвате блендер. Почистете лука и го настържете на ситно ренде. Прибавете лука и гъбите към пасираното месо. Добавете подправките и солта. Разбъркайте добре.

От сместа оформете кюфтета със средна големина и ги оставете за около половин час в хладилник, за да се стегнат.

Разбийте яйцето. Оваляйте кюфтетата първо в брашното. След това ги потопете в разбитото яйце, а накрая и в галетата.

Изпържете кюфтета в тиган или ги изпечете във фурната. Готовите кюфтета може да поднесете със салата от сезонни зеленчуци, гарнитура от варени картофи или задушен ориз със зеленчуци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама