Ако ви е писнало от традиционните пържени кюфтета от свинско и телешко месо, днес ще ви представим идеалната рецепта, с която да разнообразите менюто си. Тя е далеч по-лека, а и по-интересна!
Необходими продукти:
800 грама пилешко филе
150 грама гъби от консерва (или предварително задушени)
1 яйце
глава лук
4-5 с.л. галета
подправки - розмарин, риган, червен и черен пипер
сол на вкус
олио
1/2 чаша брашно
Начин на приготвяне:
Смелете месото. Ако не разполагате с месомелачка, може да използвате блендер. Почистете лука и го настържете на ситно ренде. Прибавете лука и гъбите към пасираното месо. Добавете подправките и солта. Разбъркайте добре.
От сместа оформете кюфтета със средна големина и ги оставете за около половин час в хладилник, за да се стегнат.
Разбийте яйцето. Оваляйте кюфтетата първо в брашното. След това ги потопете в разбитото яйце, а накрая и в галетата.
Изпържете кюфтета в тиган или ги изпечете във фурната. Готовите кюфтета може да поднесете със салата от сезонни зеленчуци, гарнитура от варени картофи или задушен ориз със зеленчуци.