Тази рецепта определено трябва да бъде приготвена от вас, ако обичате пилешко месо. Финалният резултат е разкошен.
Необходими продукти:
4 обезкостени пилешки гърди без кожа
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
2 чаши нарязани гъби
2 скилидки чесън, смлени
2 чаши пресен спанак
1/2 чаша крема сирене
1/4 чаша настърган пармезан
1/4 чаша пилешки бульон
1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1/2 чаена лъжичка сух риган
1/2 чаена лъжичка червен пипер
Вижте още: Само 3 съставки: Рецепта за вкусно пилешко руло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната си до 190°C.
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.
Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилешките гърди и гответе за 4-5 минути от всяка страна или до златисто кафяво. Извадете от тигана и оставете настрана.
В същия тиган добавете гъбите и чесъна. Гответе, докато гъбите станат златистокафяви и течността се изпари. Добавете спанака в тигана и гответе, докато омекне.
Разбъркайте крема сирене, сирене пармезан, пилешки бульон, сушена мащерка, сушен риган и червен пипер. Гответе, докато сиренето се разтопи и сосът стане гладък.
Поставете пилешките гърди в тава за печене. Сложете сместа от гъби и спанак върху пилето.
Печете 20-25 минути.