Една пролетна рецепта, която ще се хареса на цялото семейство.
Необходими продукти:
750 гр тиквички
250 гр картофи
100 гр сирене
1 кафена чашка брашно
1 1/2 чаени чаши олио
3 яйца
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се сваряват, обелват се и като изстинат се прекарват през преса или се настъргват на ренде. Прибавят се настърганите на ренде тиквички (отцедени), 1 цяло яйце и жълтъците от другите 2 яйца, дребно нарязания копър, натрошеното сирене, сол и черен пипер.
Сместа се омесва и от нея се оформят кюфтета. Овалват се в брашното, а след това в разбитите на сняг белтъци от двете яйца. Пържат се в сгорещеното олио.
Поднасят се с подходяща салата, стръкчета пресен лук и кисело мляко.