В сезона на кестените ви предлагаме супа с тях.
Необходими продукти:
800 мл зеленчуков бульон
550 гр сварени кестени
350 мл мляко
120 гр гъби шийтаке
50 мл бяло вино
30 гр масло
1 лук шалот
2 скилидки чесън
1/4 ч.л. индийско орехче
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голяма тенджера. Сипете лука, чесъна и запържете за няколко минути. Нарежете гъбите шийтаке и ги прибавете към лука, запържете за още 4-5 минути, докато омекнат.
Добавете виното, сварените кестени, подправките и зеленчуковия бульон.
Оставете да покъкри за 20-30 минути или докато кестените омекнат.
Прибавете млякото и пасирайте. При желание може да добавите още вода или мляко, за да постигнете желаната от вас консистенция.
Източник: harryandlexy.com