Предлагаме ви класическа рецепта за телешко варено. Приготвянето на това ястие е изключително лесно и няма вероятност да сгрешите. Дори и за домакините, които не могат да се похвалят с изявени кулинарни способности, тази рецепта е лесна за изпълнение.
Ето какви са необходимите продукти:
600 гр телешко месо
4 моркова
2 глави лук
50 гр корен целина
връзка магданоз
250 ама картофи
2 домата
лъжичка черен пипер
2 супени лъжици олио
сол
Етапи в изпълнението на рецептата:
Залейте месото с вода. Добавете сол и го сложете на котлона. Периодично отделяйте пяната, която се отделя на повърхността.
След достигане на готовност, извадете месото. Обезкостете го и го нарежете на малки парчета.
Нарежете морковите и целината на кръгчета, картофите на кубчета, а доматите на четвъртинки.
Прибавете морковите, целината и олиото към горещия бульон и го сложете на котлона.
Изчакайте да кипне и 10 минути след това прибавете картофите, доматите и телешкото месо.
Накълцайте магданоза на ситно. Няколко минути преди да отстраните ястието от котлона, прибавете магданоза към него. Добавете черния пипер. При необходимост може да добавите и още сол.