Ако обичате картофени кюфтета, пробвайте и тази рецепта, в която има включени и орехи.
Необходими продукти:
1 кг картофи
50 гр краве масло
100 мл олио
100 гр лук
150 гр сирене
3 яйца
50 гр брашно
100 гр орехи
500 гр кисело мляко
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода, обелват се, докато са топли, а когато изстинат, се настъргват на ренде. Прибавят се дребно нарязаните лук и магданоз, натрошеното сирене, яйцата, сол и черен пипер на вкус.
От сместа се оформят кюфтета, които се панират в брашното и се изпържват в загрятата мазнина. Поднасят се със сос от разбитото кисело мляко, счуканите орехи и дребно нарязания копър.