Картофените кюфтета са любими на много българи. И напълно разбираемо. Те са вкусни и много лесни за приготвяне.
Необходими продукти:
1 кг картофи
3 яйца
1 лук
1/2 връзка магданоз
150 грама натрошено сирене
1 чаена лъжица ронена чубрица
4 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварявате картофите, след което веднага ги заливате със студена вода, за да може по-лесно да ги обелите. Намачквате ги и ги оставяте напълно да изстинат.
Нарязвате на ситно лука, магданоза и натрошавате сиренето, след което ги прибавяте към картофите. Слагате яйцата и подправяте с чубрица, сол и черен пипер. Разбърквате много добре и оформяте с леко навлажнени ръце кюфтета в желания от вас размер. Овалвате в галета и пържите в загрято олио до златисто.
Готовите кюфтета сложете в чиния върху домакинска хартия, за да може да се отцедят от ненужната мазнина. Ако не искате да пържите, изпечете кюфтета в тавичка, покрита с хартия за печене.