Картофените кюфтета са абсолютна класика за българската трапеза. Днес обаче ви представяме един по-различен и вкусен вариант. Ако постите, може да замените някои продукти с посочените.
Необходими продукти:
3 едри картофа
2 яйца (4 с.л. семена чия + 50 мл вода за постната версия)
150 гр овче сирене (тофу за постната версия)
100 гр пълнозърнесто брашно
50 гр нахут от буркан
50 мл соев сос
1 ч.л. чубрица
Шепа маково семе
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги настържете.
Натрошете сиренето и го разбъркайте с настърганите картофи, яйцата, брашното, нахута, соевия сос, чубрицата и маковото семе.
Застелете тавичка с хартия за печене.
Оформете кюфтета, подредете върху хартията и печете 20-25 минути в предварително загрята на 160 градуса с фурна.
Източник: foodieboulevard.com