Картофени кюфтета с мак


Картофени кюфтета с мак
Снимка: foodieboulevard.com

Картофените кюфтета са абсолютна класика за българската трапеза. Днес обаче ви представяме един по-различен и вкусен вариант. Ако постите, може да замените някои продукти с посочените.

Необходими продукти:

3 едри картофа

2 яйца (4 с.л. семена чия + 50 мл вода за постната версия)

150 гр овче сирене (тофу за постната версия)

100 гр пълнозърнесто брашно

50 гр нахут от буркан

50 мл соев сос

1 ч.л. чубрица

Шепа маково семе

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и ги настържете.

Натрошете сиренето и го разбъркайте с настърганите картофи, яйцата, брашното, нахута, соевия сос, чубрицата и маковото семе.

Застелете тавичка с хартия за печене.

Оформете кюфтета, подредете върху хартията и печете 20-25 минути в предварително загрята на 160 градуса с фурна.

Източник: foodieboulevard.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама