В тази крем супа чудесно се съчетават ароматът на бяло вино с този на ригана. Крем супата от картофи с бяло вино и риган е много лека, с интересен вкус, подходяща за лек обяд или вечеря.
Необходими продукти за 4 порции:
500 грама картофи
2 моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
50 мл сухо бяло вино
2 супени лъжици краве масло
1/2 чаена лъжица сух риган
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за картофена крем супа с бяло вино и риган е подготовката на зеленчуците. Измивате добре зеленчуците, почиствате ги добре, обелвате ги и ги нарязвате на едри парчета. Поставяте зеленчуците в тенджера и ги заливате с вода, колкото да ги покрие. Посолявате (около 1 равна чаена лъжица сол би трябвало да е достатъчно) и варите до омекване на картофите. Трябва да можете да забиете спокойно вилица в картофа.
С кухненски робот или блендер пасирате добре сварените зеленчуци, като добавяте и маслото. Добавяте и бульона, в който са врели зеленчуците. Разбивате до получаване на хомогенна смес.
Връщате картофената крем супа в тенджерата и обратно на котлона. Добавяте виното и ригана и варите на слаб огън още 5 минути. Преди сервиране може да подправите, а и украсите всяка купичка преди сервиране с свеж риган.
Източник: supichka.com