С тази рецепта за джолан ще спечелите всеки мъж (и не само).
Необходими продукти:
1 кг свински джолан
4 картофа
150 г печурки
1 морков
3 скилидки чесън
3 с.л. горчица
1 с.л. червен пипер
1 щипка риган
1 щипка розмарин
1 с.л. черен пипер
3 с.л олио
сол - на вкус
Вижте още: Най-вкусните принцеси по рецепта на баба
Начин на приготвяне:
В купа смесете пресованите скилидки чесън, черния и червения пипер, ригана, горчицата, розмарина, солта и олиото.
Намажете джолана хубаво с получената смес. Прехвърлете в йенската тенджера и оставете един час, за да поеме месото подправките.
Обелете картофите и морковите, нарежете ги на кубчета. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.
Зеленчуците прехвърлете при джолана, налейте вода и захлупете тенджерата. Печете два часа в на 180 градуса.