Свински джолан по унгарски


Свински джолан по унгарски

Засищащо ястие за студените месеци.

Необходими продукти:

1 свински джолан без кожа (ако джоланите са малки - 2 броя)

около 500 гр картофи

2 големи глави лук

сол и черен пипер на вкус

3-4 с.л. зехтин за готвене (или олио)

Начин на приготвяне: 

Сварете джолана в подсолена вода. Извадете го от бульона и го обезкостете.

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки шайби (дебелина около 3 мм.).

Обелете лука и го нарежете на шайби.

В голяма ( и разлата) тава сложете нарязаните лук и картофи, обезкостения на парчета джолан, подправете със сол и черен пипер на вкус, полейте със зехтина и разбъркайте. Добавете около 2 малки кафени чашки от бульона, получен при варенето на джолана.

Печете на 190-200 градуса (зависи от фурната ви), средно ниво на скарата на фурната, като периодически внимателно разбърквате. Ястието трябва да остане само на мазнина, картофите да станат златистокафяви, а някои и леко хрупкави.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама