Печени свински джолани с картофи


Печени свински джолани с картофи
Снимка: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Тази рецепта е с италиански привкус. Резултатът е невероятно вкусен, а изпълнението е много просто, единствено трябва да се предвиди повече време, защото печенето е дълго.

Необходими продукти:

2 свински джолана с кожа (задължително е да са с кожа, иначе резултатът няма да е същият)

зехтин екстра върджин

около 1 кг или малко повече картофи

2 скилидки чесън

сол и черен пипер на вкус

2 малки стръка пресен розмарин

Начин на приготвяне:

Набодете кожата на джоланите с върха на ножа на няколко места и от двете страни, дълбочината е като за шпиковане.

На дъното на дълбока тава за печене поръсете около 2 с.л. зехтин. Сложете върху тях джоланите. Полейте ги отгоре с още около 2 с.л. зехтин. Без да добавяте нищо повече пъхнете джоланите в студена фурна, включете я на 170 градуса и печете месото около 1 час и 20 минути.

Обелете картофите, нарежете ги на четвъртинки. Трябва да се нарежат по-едро, защото ще се пекат дълго. След като месото се е пекло указаното време, извадете тавата от фурната, обърнете джоланите от обратната страна. Добавете картофите, поръсете всичко със сол и черен пипер на вкус, сложете две цели необелени скилидки чесън, които само леко сте притиснали с плоската част на ножа. Нарязаните на ситно стръкове розмарин, поръсете картофите с още малко зехтин (2-3 с.л.). Пъхнете тавата във фурната и печете всичко още около 30-40 минути на същите градуси.

Извадете тавата обърнете джоланите и печете още около 20 минути, като последните 5-10 минути печете на максималните градуси на фурната, за да се получи хрупкава коричка. Внимавайте при това финално запичане и наблюдавайте непрекъснато, за да не прегорите месото, защото различните фурни имат различна сила на печене.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама