Продукти:
2 ч.ч. овесени ядки
1 голяма ябълка
6 с.л. течен мед
1 ванилия
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
6 с.л. Скир
3 яйца
50 г масло
100 г счукани орехи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете ябълката и я нарежете на кубчета. Отделете 1/3 от кубчетата.
Останалите ги сложете в купа. Добавете всички останали съставки - овесените ядки, меда, ванилията, бакпулвера, канелата, Скира, яйцата и стопено и охладено масло. Минете всички съставки за кратко през блендер, за да се смелят фино овесените ядки. След това върнете сместа в купата и добавете натрошени орехи и останалите кубчета ябълки.
Покрийте малка тавичка с размери 20:30 см с хартия за печене и излейте сместа.
Печете сладкиша 30 минути, докато клечка, забодена в него излезе суха.
Охладете напълно и нарежете на парчета. По желание поръсете с пудра захар при поднасяне.
Източник: vkusnoteka.bg