Ябълков пай с овесени ядки


Ябълков пай с овесени ядки
Снимка: iStock/Guliver

Продукти:

2 ч.ч. овесени ядки

1 голяма ябълка

6 с.л. течен мед

1 ванилия

2 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

6 с.л. Скир

3 яйца

50 г масло

100 г счукани орехи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Обелете ябълката и я нарежете на кубчета. Отделете 1/3 от кубчетата.

Останалите ги сложете в купа. Добавете всички останали съставки - овесените ядки, меда, ванилията, бакпулвера, канелата, Скира, яйцата и стопено и охладено масло. Минете всички съставки за кратко през блендер, за да се смелят фино овесените ядки. След това върнете сместа в купата и добавете натрошени орехи и останалите кубчета ябълки.

Покрийте малка тавичка с размери 20:30 см с хартия за печене и излейте сместа.

Печете сладкиша 30 минути, докато клечка, забодена в него излезе суха.

Охладете напълно и нарежете на парчета. По желание поръсете с пудра захар при поднасяне.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама