Ако харесвате класическия хумус, пробвайте и този по-интересен вариант.
Необходими продукти:
1 ч.ч. нахут от консерва
1 сладък картоф
2 с.л. сусамов тахан
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. кимион
2 скилидки чесън
сол
3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете и нарежете сладкия картоф на кубчета. Прехвърлете ги в тавичка, полейте с малко зехтин и печете до омекване, около 20 минути. Охладете.
В блендер сложете сварения нахут, кубчетата сладък картоф, лимоновия сок, чесъна, тахана, кимиона, солта и зехтина и пасирайте до гладкост. Ако е необходимо разбърквайте от време на време.
Поднесете със струя зехтин и щипка червен пипер.
Източник: vkusnoteka.bg